spot_img
AcasăFamilieVaccinurile ajută copiii să facă faţă virusului Sars-Cov-2

Vaccinurile ajută copiii să facă faţă virusului Sars-Cov-2

- Publicitate -spot_img

Vaccinurile sunt unul dintre cele mai puternice instrumente din istoria sănătății publice, iar în zilele noastre, beneficiază de imunizare milioane de copii. Din păcate, pandemia Covid-19 continuă să se extindă pe întreg mapamondul, motiv pentru care medicii le recomandă părinților ca, pe lângă vaccinurile din schema obligatorie de imunizare, să se gândească mai mult și la vaccinarea împotriva acestui virus nemilos, care face victime inclusiv în rândul celor mici.
Aveți un copil și vă este teamă de efectele pe care le-ar putea avea serul asupra copilului? Medicii de pretutindeni dau asigurări că vaccinarea înseamnă, de fapt, viață. Da, vaccinul, ca orice alt medicament sau aliment introdus în organism, poate avea și reacții adverse, secundare, cele trecute în prospecte sau unele pe care medicina de azi nici nu le bănuiește, dar se pun în balanță beneficiile și dezavantajele vaccinării.
„Medical, eu aşa judec şi aşa îi sfătuiesc pe toți. Primul beneficiu este formarea anticorpilor, acei soldăţei care luptă cu virusul, atunci când infectatul se va întâlni cu el. Prezența anticorpilor în organism este prima noastră armă de luptă împotriva infecțiilor. De aceea, au fost gândite și create după secole de medicină vaccinurile.
De-a lungul timpului, toți medicii au îngrijit bolnavi şi s-au gândit că un aliat al omului ar fi de ajutor în fața bolilor grave, cauzatoare de moarte cu secole în urmă. Sigur aţi auzit de ciumă sau holeră și de ravagiile produse de ele. Poate vaccinarea din zilele noastre a fost promovată îndoielnic și de către medici. Noi nu avem cursuri de marketing în cadrul facultății sau de publicitate. Noi știm doar să lucrăm cu omul din fața noastră.
Înainte de toate, însă, toată lumea ar trebui să ştie că vaccinarea doar asta poate face: ajută omul infectat. Doar la el facem referire, la omul infectat. Omul infectat azi și vaccinat anterior are o șansă în plus față de bolnavul nevaccinat Protejaţi-vă pe voi şi pe cei dragi! Petreceţi-vă sărbătorile de iarnă acasă!”, este îndemnul dr. Ionela Popescu, de la Pleiades Medical SRL.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.