spot_img
AcasăClinici si spitaleTratamente neurologice inovatoare, la Clinica „Brainaxy”

Tratamente neurologice inovatoare, la Clinica „Brainaxy”

- Publicitate -spot_img

Inaugurată la începutul lunii septembrie, Clinica de Neurologie „Brainaxy” din Constanța, amplasată pe strada Andrei Mureșanu nr. 8, oferă atât consultaţii neurologice generale, cât şi terapii Neurofeedback şi stimulare magnetică transcraniană şi periferică, două proceduri inovatoare pentru locuitorii judeţului nostru şi nu numai.

Echipa medicală este coordonată de dr. Any Axelerad şi își dorește să vină cât mai aproape de oamenii care au nevoie de servicii medicale de calitate. În locaţia menţionată, cadrele medicale vă aşteaptă cu drag să vă ajute în toate problemele neurologice cu care vă confruntaţi.

În plus, pentru afecţiunile de care suferiţi, „Brainaxy” vine în ajutorul pacienţilor cu terapiile Neurofeedback şi stimulare magnetică transcraniană şi periferică, ce vă ameliorează considerabil starea de sănătate.

Fiecare dintre cele două proceduri are rolul ei în patologia neurologică, dar, în combinaţie, în funcţie de patologie, dă rezultate spectaculoase. Un exemplu ar fi boala Parkinson, în cazul căreia se pot face proceduri de tip stimulare magnetică transcraniană, în care este reglată activitatea motorie, în sensul stimulării centrilor răspunzători pentru mers. De asemenea, după stimulare, se ameliorează kinezia (mişcarea pacienţilor).

„Procedurile de stimulare se asociază cu Neurofeedback-ul, în special pe componenta depresivă asociată bolii Parkinson. Deci, sunt asigurate şi simptomele motorii şi cele non-motorii, adică depresia, stările de anxietate care influenţează foarte mult activitatea de zi cu zi a pacientului parkinsonian. Sunt proceduri care se interconectează, iar rezultatele sunt extraordinare.

La bolnavii cu demenţă, menţionez că, în formele avansate, stimularea magnetică transcraniană are eficacitate minimă, în schimb, în formele uşoare, eficacitatea este maximă, tot aşa, în asociere cu Neurofeedback-ul. Aceste două proceduri, în asociere, sunt foarte puţin folosite. În general, se apelează doar la stimulare sau doar la Neurofeedback. Noutatea este această interconectare între cele două proceduri, iar rezultatele sunt cuantificate prin scale specifice, care se fac înainte şi după procedurile respective, deci este o evaluare ştiinţifică foarte clară şi cu rezultate evidenţiate şi prin aceste mijloace care se numesc scale.

În afară de aceste două proceduri noi în judeţul Constanţa, intrăm pe injectarea de toxină botulinică, asociată cu kinetoterapie şi masaj terapeutic, doar pentru afecţiunile neurologice.

Un alt element de noutate se referă la injectarea de toxină, combinată cu un masaj puţin mai special, un masaj care implică doar grupele musculare afectate, şi, în acelaşi moment, urmat de kinetoterapie pe grupe musculare cu oameni specializaţi pe patologie neurologică”, a declarat dr. Any Axelerad.

Priceperea medicilor este completată de dotările clinicii. Astfel, pe lângă analizorul pentru dozarea de hemoglobină glicozilată, pe lângă encefalografe de ultimă generaţie, Neurofeedback şi stimularea magnetică transcraniană, în interiorul clinicii există o gamă largă de aparatură de kinetoterapie şi nu numai.

Legat de personal, pe lângă neurologi, îşi desfăşoară activitatea şi psihologi, fiind o clinică de neuro-ştiinţe, deci adaptată pe combinaţia neurologie-psihologie.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.