spot_img
AcasăClinici si spitaleTehnologie. Operaţie în premieră naţională, cu robot de chirurgie craniană

Tehnologie. Operaţie în premieră naţională, cu robot de chirurgie craniană

- Publicitate -spot_img

O femeie în vârstă de 68 de ani, care avea o tumoră cerebrală profundă, a fost operată de o echipă de specialişti de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Aceştia au folosit un robot de chirurgie craniană, iar intervenţia este o premieră naţională.
Femeia a venit la Unitatea de Primiri Urgenţe acuzând dureri mari de cap şi un sindrom confuzional. În urma investigaţiilor, s-a constatat că femeia avea o tumoră cerebrală profundă. Din cauza localizării, această tumoră părea a fi inoperabilă. Pentru stabilirea unui diagnostic corect a fost necesar un tratament complementar, ulterior fiind decisă utilizarea în timpul operaţiei a unui robot de chirurgie craniană achiziţionat recent.

„Este pentru prima dată când într-un spital din România s-a utilizat această platformă robotizată de chirurgie craniană, Medtronic Stealth Autoguide. Cu ajutorul ei, am reuşit să realizăm o intervenţie chirurgicală de mare precizie în vederea stabilirii unui diagnostic corect.
Astfel, am stabilit un plan de operaţie performant care ne-a indicat cu exactitate punctul pe unde puteam pătrunde spre zona afectată a creierului, fără a afecta structurile vitale ale acestuia”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. dr. N. Oblu” Iaşi, dr. Lucian Eva, cel care a coordonat echipa medicală în timpul operaţiei.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră şi poate fi considerată un succes.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.