spot_img
AcasăBoli si afectiuniTangoul argentinian ajută la tratarea bolii Parkinson

Tangoul argentinian ajută la tratarea bolii Parkinson

- Publicitate -spot_img

Boala Parkinson este o afecțiune caracterizată prin distrugerea neuronilor producători de dopamină, cu răsunet asupra realizării mișcărilor. Gestionarea afecțiunii are drept scop primar tratarea simptomelor, pentru a putea obține o îmbunătățire a calității vieții pacientului cu boala Parkinson. În prezent, a declarat dr. Any Docu Axelerad, medic neurolog, afecțiunea este diagnosticată pe baza criteriilor clinice. În general, principalele semne ale bolii sunt tremorul de repaus, bradikinezia, rigiditatea extrapiramidală și instabilitatea posturală (care nu este cauzată de tulburări vestibulare, cerebeloase, vizuale sau proprioceptive), la care se adaugă și simptomele motorii secundare (dificultate la înghițire, secreție excesivă de salivă, alterarea scrisului cu apariția micrografiei, mers lent cu ridicarea insuficientă a picioarelor, cu reducerea lungimii pasului și a ridicării tălpii de pe sol, fenomen de blocaj motor, distonie, reflexe glabelare).
Pe lângă cele deja menționate, la acești bolnavi apar și simptome non-motorii (simptome neuropsihice, precum depresie, anxietate, tulburări de somn, anomalii senzoriale precum anosmia, durere, parestezii).
Pentru toate aceste persoane, mai există acum o terapie inovatoare, în județul Constanța, extrem de interesantă și relaxantă, iar aceasta se referă la terapia prin tangou argentinian. De fapt, aceasta este folosită de mulți ani pentru diferite afecțiuni, și în special pentru pacienții cu boala Parkinson.
Altfel spus, a subliniat dr. Any Docu Axelerad, în timp s-a demonstrat faptul că terapia prin tangou ajută la ameliorarea tulburărilor de echilibru, de mers și la îmbunătățirea coordonării mișcărilor, precum și a stării de spirit.
În concluzie, se confirmă că pacienţii diagnosticaţi cu boala Parkinson pot găsi o formă de tratament eficientă şi folositoare în terapia cu tangou, dar totodată şi sigură pentru pacienţii vârstnici, datorită capacităţii de a efectua mişcările ponderate cu viteză mică, fără pierderea echilibrului.
Dacă vreţi să ştiţi unde se poate face această terapie prin tangou, mergeţi la cabinetul dr. Any Docu Axelerad, pe strada Petru Vulcan nr. 98 A sau sunaţi la numărul de telefon 0722.395.053.

- Publicitate -spot_img
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.