spot_img
AcasăDietaStudiu: Dieta mediteraneeană poate reduce substanţial riscul de demență

Studiu: Dieta mediteraneeană poate reduce substanţial riscul de demență

- Publicitate -spot_img

O dietă mediteraneeană bazată pe nuci, fructe de mare, cereale integrale și legume ar putea reduce riscul de demență cu aproape un sfert, sugerează rezultatele unui studiu care ar putea deschide calea pentru noi tratamente preventive, scrie The Guardian.

Datele sugerează că un consum mare de alimente pe bază de plante ar putea avea un „efect protector” împotriva demenței, indiferent de riscul genetic al unei persoane, ceea ce, potrivit cercetătorilor, ar putea sta la baza unor viitoare strategii de sănătate publică, dacă cercetările ulterioare vor confirma rezultatele.

Co-autorul studiului, Janice Ranson, cercetător la Universitatea din Exeter, a declarat: „Constatările acestui studiu de mare amploare bazat pe populație subliniază beneficiile pe termen lung pentru sănătatea creierului pe care le aduce consumul unei diete mediteraneene, care este bogată în fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase”.

„Efectul protector al acestei diete împotriva demenței a fost evident, indiferent de riscul genetic al unei persoane, astfel încât este probabil ca aceasta să fie o alegere benefică a stilului de viață pentru persoanele care doresc să facă alegeri alimentare sănătoase și să își reducă riscul de demență.”

Constatările, publicate în revista BMC Medicine, se bazează pe date de la peste 60.000 de persoane din UK Biobank, o bază de date online cu înregistrări medicale și de stil de viață de la mai mult de jumătate de milion de britanici.

Dr. Oliver Shannon, profesor de nutriție umană la Universitatea Newcastle și autor principal al studiului, a declarat că găsirea unor modalități de reducere a riscului de a dezvolta demență este o „prioritate majoră” pentru sănătatea publică. „Demența are un impact asupra vieții a milioane de persoane din întreaga lume, iar în prezent există opțiuni limitate pentru tratarea acestei afecțiuni”, a spus el.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.