Durerea pelvină este localizată la nivelul abdomenului sau chiar sub ombilic. Această durere poate fi o manifestare normală a femeilor în perioada fertilă, dar, de asemenea, poate fi cauza unor afecţiuni încă nedepistate.
„Dacă aceste dureri persistă pe termen lung, recomandarea este să contactaţi un medic specialist, care este în măsură să stabilească diagnosticul şi forma de tratament adecvat”, au transmis reprezentanţii Spitalului Privat Euromaterna din Constanţa.
Dintre cauzele care pot provoaca aceste dureri pelvine, amintim:
– Sindromul premenstrual – durerile locale ale pelvisului, dureri de cap, schimbările de dispoziţie, durerile lombare sunt determinate de modificările hormonale ce au loc în organismul unei femei înainte de perioada de menstruaţie.
– Sarcina ectopică – este cunoscută şi sub numele de sarcină extrauterină – apare în momentul în care ovulul fertilizat se implantează altundeva decât în uter, cel mai adesea în tuburile uterine. Pe lângă durerea pelvină, mai pot apărea stări de ameţeala sau leşin
– Fibrom uterin – tumoră ginecologică benignă ce se dezvoltă în stratul muscular al uterului. Durerea pelvină poate fi însoţită şi de sângerări între menstruaţii.
– Endometrioza – este o afecţiune comună caracterizată prin prezenţa țesutului endometrial în afara cavității uterine întâlnită la femei în timpul vieții reproductive.
„Dacă acuzaţi dureri pelvine persistente, orice întârziere de a vă prezenta la medicul specialist vă poate afecta sănătatea”, avertizează specialiştii Euromaterna.