spot_img
AcasăSfaturi medicaleSomnul bun și odihnitor, extrem de important pentru sănătate

Somnul bun și odihnitor, extrem de important pentru sănătate

- Publicitate -spot_img

Un somn bun și odihnitor este incredibil de important pentru sănătate. Somnul ajută organismul și, în special, creierul să funcționeze corect. Un somn bun vă poate ajuta să vă îmbunătățiți memoria, abilitățile de învățare, capacitățile de luare a deciziilor și mai ales creativitatea.
Un somn neodihnitor și insuficient poate crește riscul de afecțiuni precum boli cardiace, diabet și obezitate. Pentru a avea parte de un somn bun, este esențial, în primul rând, să practicați obiceiuri sănătoase de somn.
Melatonina este un hormon pe care organismul îl produce în mod natural pentru a-i semnala creierului că este timpul să doarmă. Perioada zilei este cea care influențează ciclul de producere și eliberare a acestui hormon. Nivelul de melatonină crește în mod natural seara și scade apoi dimineața. Din acest motiv, suplimentele cu melatonină reprezintă principalul adjuvant pentru un somn odihnitor.
Există și alte remedii naturiste pentru stres și lipsa de somn, cum ar fi: rădăcină de valeriană; magneziu; lavandă; floarea pasiunii; triptofan; ginkgo biloba.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.