spot_img
AcasăStiriSalvați Copiii România a dotat cu un turn de artroscopie 4K Spitalul...

Salvați Copiii România a dotat cu un turn de artroscopie 4K Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

- Publicitate -spot_img

Organizația Salvați Copiii România a dotat Secția de Ortopedie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” cu un turn de artroscopie 4K, în valoare de 113.169 euro, ca parte a campaniei de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.

În ultimii trei ani, medicii au tratat în spitalul „Grigore Alexandrescu”:
• 15.000 de copii cu afecțiuni la nivelul genunchiului,
• 5.000 de copii cu afecțiuni ce produc instabilitate articulară la nivelul gleznei și piciorului,
• 1.000 de copii cu instabilități articulare la nivelul membrelor superioare.

„În ultimii ani, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Grigore Alexandrescu» au venit din ce în ce mai des pacienți cu afecțiuni articulare. Vorbim de patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amânat până la vârsta de 18 ani, când pot avea acces la programele naționale atribuite spitalelor de adulți.
De cele mai multe ori, această amânare înseamnă renunțarea la activitatea sportivă sau limitarea acesteia, fapt care afectează calitatea vieții. Pe lângă leziunile acute asociate activităților sportive, specialitatea noastră se confruntă cu o multitudine de patologii cronice dobândite sau congenitale care impun un tratament artroscopic.
Turnul artroscopic primit de la Salvați Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat, vom putea interveni și la copiii de vârste mici pentru intervenții minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansată tehnologie și oferă imagini de cea mai înaltă calitate disponibilă, sistemul oferă profunzime de vedere și focalizare de neegalat în industria medicală”, a declarat conf. dr. Alexandru Ulici, medic primar Departamentul Ortopedie Pediatrică – Chirurgie Ortopedie Pediatrică, manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, București.

În ultimii 11 ani, Salvați Copiii România a investit peste șapte milioane de euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii.

- Publicitate -spot_img
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.