spot_img
AcasăStiriRomânii îşi pot evalua consumul de alcool în cadrul campaniei Săptămâna Naţională...

Românii îşi pot evalua consumul de alcool în cadrul campaniei Săptămâna Naţională a Testării AUDIT

- Publicitate -spot_img

Persoanele cu vârsta de peste 18 ani sunt aşteptate şi anul acesta să îşi evalueze consumul personal de alcool la cel mai mare eveniment naţional – Săptămâna Naţională a Testării AUDIT, care are loc între 17 şi 23 iunie, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„În perioada 17-23 iunie 2024, românii sunt invitaţi la Săptămâna Naţională a Testării Consumului Personal de Alcool, pentru a afla care este riscul asociat consumului lor de alcool şi să primească recomandări de la specialişti. Proiectul, aflat deja la a 5-a ediţie, este organizat de Asociaţia ALIAT pentru Sănătate Mintală, având ca parteneri principali Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), şi în Bucureşti cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB)”, informează sursa citată.

Testarea se va desfăşura online, pe www.testareaudit.ro, şi offline, în peste 300 de locaţii din toate judeţele ţării, marcate pe harta din platformă, unde peste 400 de evaluatori AUDIT şi specialişti ALIAT vor oferi informaţii şi recomandări timp de o săptămână.

Potrivit sursei citate, campania naţională va avea ca instrument principal chestionarul AUDIT, dezvoltat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe care adulţii îl pot completa singuri, direct pe platformă, sau alături de un specialist/evaluator, în cel mai apropiat centru de testare din judeţul lor, pentru a afla dacă felul în care consumă alcool le pune sănătatea în pericol.

„Evenimentul va avea o amploare naţională, prin implicarea ca şi centre de testare AUDIT a serviciilor medicale aflate în coordonarea Direcţiilor Judeţene de Sănătate Publică din toată ţara, prin parteneriatul strategic încheiat cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii”, arată aceeaşi sursă.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.