spot_img
AcasăStiriRomânia, printre ultimele ţări din Europa cu privire la accesul la medicamente...

România, printre ultimele ţări din Europa cu privire la accesul la medicamente de ultimă generaţie

- Publicitate -spot_img

România se situează printre ultimele ţări din Europa cu privire la accesul la medicamente de ultimă generaţie, a transmis Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, un nou medicament ajunge cel mai repede la pacienţii din Germania în 128 de zile, în comparaţie cu 918 zile în România, în timp ce media europeană este de 517 zile de la obţinerea autorizaţiei de punere pe piaţă.

În opinia ARPIM, principalele cauze care duc la întârzieri sunt legate, în primul rând, de lipsa de predictibilitate a circuitului legislativ de actualizare a Listei medicamentelor compensate şi de publicare a protocoalelor terapeutice aferente.

Alţi factori care afectează timpul de acces sunt criteriile de evaluare a tehnologiilor medicale, precum şi întârzierile datorate negocierilor pentru contractele cost-volum, în cazul medicamentelor cu decizie de includere condiţionată.

ARPIM propune actualizarea listei cu medicamente rambursate de 3-4 ori pe an, prin includerea tuturor medicamentelor care au primit raport de includere din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.