spot_img
AcasăSpecialRomânia nu produce niciun medicament inovativ. Mediul ostil a pus pe fugă...

România nu produce niciun medicament inovativ. Mediul ostil a pus pe fugă investitorii!

- Publicitate -spot_img

Directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a afirmat că România „a reuşit” în ultimii 15 ani să creeze un mediu foarte ostil dezvoltării industriei farmaceutice.

Precizările au fost făcute după ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a remarcat că în România nu se produce niciun medicament inovativ şi a pledat pentru implicarea universităţilor de medicină în această zonă de cercetare-dezvoltare.

Dan Zaharescu a vorbit, de asemenea, despre o „politică extrem de rigidă şi de constrângătoare de preţuri” şi despre „politica de suprataxare” prin taxa clawback. El a subliniat importanţa dialogului interministerial cu Ministerul Economiei şi cel al Sănătăţii, precum şi cu Ministerul de Finanţe.

„Domnul ministru se întreba de ce nu există măcar un produs inovativ fabricat în România. Răspunsul este: mediul ostil a pus pe fugă investitorii. A existat o companie multinaţională producătoare de medicamente inovative, care, în perioada 2006 – 2008, a investit sume importante în România, într-o capacitate de producţie, pe care a fost nevoită să o închidă apoi, în 2014, şi între timp să şi dispară din România. E o lecţie care trebuie învăţată şi, dacă ne dorim să stimulăm dezvoltarea industriei farmaceutice, trebuie să pornim de la bază, de la elementele care sunt în acest moment ostile”, a spus el, în cadrul conferinţei „Sănătatea românilor între speranţe, provocări, investiţii şi inovaţie: o viziune europeană”, organizată de ARPIM.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.