spot_img
AcasăStiriRomânia, de mulţi ani pe primele locuri la consumul de antibiotice şi...

România, de mulţi ani pe primele locuri la consumul de antibiotice şi circulaţia bacteriilor multirezistente

- Publicitate -spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, în contextul în care România se află de mai mulţi ani pe primele locuri în Europa în ceea ce priveşte consumul de antibiotice şi circulaţia bacteriilor multirezistente, trebuie făcut ceva în acest sens pentru „a aduce lucrurile sub control”.

„Este o consecinţă a faptului că România este de mulţi ani pe primele locuri în ceea ce priveşte consumul de antibiotice şi circulaţia bacteriilor multirezistente.

În ţările în care consumă raţional antibiotice, deci, se eliberează mai greu în farmacii, se dau întotdeauna antibioticele de primă intenţie, cu foarte mare dificultate se acceptă înlocuirea unui antibiotic, doar când există evidenţe clinice foarte clare. Lucrul acesta trebuie ţinut sub control, pentru că suntem pe primele locuri în ceea ce priveşte bacteriile multirezistente, iar infecţiile asociate asistenţei medicale provocate de aceste bacterii pun vieţile în pericol”, a afirmat Rafila.

El a precizat că eliberarea de antibiotice pe reţete simple nu arată consumul real al acestui tip de medicamente.

„Dacă discutăm despre eliberarea de antibiotice, trebuie să ştim şi consumul real de antibiotice, pentru că eliberarea pe o reţetă simplă nu ne arată exact datele de consum. Noi cu Grecia şi Cipru suntem pe primele locuri în ceea ce priveşte consumurile de antibiotice şi din păcate circulaţia acestor bacterii multirezistente, tot discutăm de ele, trebuie să facem ceva să aducem lucrurile sub control”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a declarat că se gândeşte foarte serios la o reglementare potrivit căreia să nu mai poată fi eliberate antibiotice nici măcar pe bază de reţetă simplă.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.