spot_img
AcasăBoli si afectiuniPierderea gustului pentru cafea, vin şi ţigări poate prevesti cancerul pancreatic

Pierderea gustului pentru cafea, vin şi ţigări poate prevesti cancerul pancreatic

- Publicitate -spot_img

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai agresive forme de cancer, mai ales din cauza localizării ascunse în cavitatea abdominală, acesta fiind extrem de greu de monitorizat. Din acest motiv, pacienţii ajung de cele mai multe ori la doctor în stadii terminale. Totuşi, oamenii ar trebui să se alarmeze atunci când nu au poftă de mâncare.
Astfel, cu câteva luni înainte de a primi diagnosticul de cancer pancreatic, pacienţii implicaţi într-un studiu italian au raportat o scădere bruscă a apetitului şi tendinţa de a se simţi sătui după ce au mâncat foarte puţin.
Acelaşi studiu a dezvăluit că o parte dintre pacienţii diagnosticaţi cu cancer pancreatic au declarat că şi-au pierdut brusc gustul pentru cafea, vin şi ţigări. În plus, mirosul de cafea şi alcool le provoca greţuri.
Foarte mulţi pacienţi au semnalat o arsură ce radiază către zona dorsală.
„Diabetul este cauzat, în unele cazuri, de prezenţa unei tumori în organism care a rămas nedetectată. 40% dintre pacienţii diagnosticaţi cu cancer pancreatic au fost diagnosticaţi cu diabet cu 1-2 ani înainte de a-şi descoperi boala malignă.
Bineînţeles că nu toţi diabeticii sunt diagnosticaţi cu cancer la pancreas, însă rămâne un indicator demn de luat în seamă”, a declarat dr. Alexandru Mărculescu, specialist oncologie.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.