spot_img
AcasăSpecialPeste 1.700 de urgenţe, anul trecut, din cauza consumului de droguri. Majoritatea,...

Peste 1.700 de urgenţe, anul trecut, din cauza consumului de droguri. Majoritatea, persoane tinere

- Publicitate -spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, în cursul anului trecut, au existat peste 1.700 de urgenţe medicale pe fondul consumului de droguri, majoritatea pacienţilor fiind persoane tinere.
El a adăugat că priveşte cu precauţie aceste cifre, în contextul în care deţinerea şi consumul de droguri sunt incriminate, iar acest lucru poate să genereze reticenţe în ceea ce priveşte prezentarea la medic.
„Au fost peste 1.700 de urgenţe anul trecut. Majoritatea au fost tineri. S-au prezentat, cred că au fost poate mai mulţi, dar faptul că această activitate de deţinere şi consum de droguri poate fi incriminată, câteodată poate să creeze anumite reticenţe în a te prezenta la medic. Sunt şi câteva decese înregistrate din cauza consumului de droguri. Iau cu precauţie aceste cifre. Chiar, aparent, a scăzut cu un mic procent numărul de urgenţe în 2022. Sigur, înainte au fost anii pandemici. E greu să faci o corelaţie. Dar, o politică pe termen lung pentru prevenţia utilizării de droguri cred că este o politică raţională. Asta nu înseamnă că nu trebuie să le oferi soluţii de tratament, de dezintoxicare, dar prevenţia este clar importantă”, a declarat Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă.
Ministrul a reiterat importanţa educaţiei pentru sănătate, astfel încât tânăra generaţie să beneficieze de informaţii încă din şcoală privind nocivitatea consumului de droguri, alcool sau tutun. Alexandru Rafila a menţionat că o astfel de abordare poate să schimbe „un trend care devine îngrijorător” în România.
Potrivit ministrului, toate spitalele de psihiatrie oferă servicii de urgenţă pentru persoanele care au o intoxicaţie acută cu diverse substanţe psiho-active. De asemenea, există o reţea naţională, în care se oferă servicii de dezintoxicare şi consiliere psihologică. „Nu foarte dezvoltată, dar există”, a explicat el.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.