spot_img
AcasăSfaturi medicalePericole de sezon: Nu ignoraţi ciupiturile de insecte!

Pericole de sezon: Nu ignoraţi ciupiturile de insecte!

- Publicitate -spot_img

Nu ignorați ciupiturile de insecte. Cei mai expuși sunt, de obicei, copiii. Acestea nu produc doar disconfort, dar, neîngrijite corespunzător, pot determina infecții. Medicii atrag atenția asupra igienei riguroase care trebuie respectată în astfel de cazuri.

„În primul rând, trebuie spălată zona, dezinfectată cu antiseptic, păstrată o bună igienă locală și corporală. Dacă fenomenele inflamatorii locale sunt importante (se umflă, apare roșeața sau supurează) părinții trebuie să se adreseze medicului de familie care va indica tratamentul adecvat, local sau general. Dacă medicul de familie consideră necesar, atunci va îndruma pacientul către medicul specialist”, a declarat conf. univ. dr. Cristina Maria Mihai, medic-șef secție Pediatrie.

Scărpinatul duce la suprainfectarea ciupiturii. Ciupiturile netratate sau unde nu sunt păstrate condițiile igienice corespunzătoare (intervine scărpinatul care duce la pătrunderea microbilor) pot determina infecții locale sau cu răsunet la distanță. În astfel de cazuri, părinții trebuie să se adreseze de urgență medicului.

În același timp, medicii recomandă evitarea spațiilor cu vegetație abundentă și cele din preajma lacurilor dar și utilizarea corectă a substanțelor repelente potrivite fiecărei vârste.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa
Compartimentul Comunicare și Relații Publice

 

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.