spot_img
AcasăClinici si spitaleOvidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers...

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România

- Publicitate -spot_img

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, devine primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România. Totodată, spitalul din Ovidiu se extinde, la începutul lunii aprilie, cu o nouă clădire de spital în care vor funcționa și cele două centre dedicate de oncologie și radioterapie și de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară.

Această dezvoltare este rezultatul celei mai mari investiții private în domeniul sănătății din Sud-Estul României din 1989 și până în prezent: 28 de milioane de euro.

 

„Această colaborare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, precum și o oportunitate pentru Ovidius Clinical Hospital de a oferi pacienților acces la cele mai avansate tehnologii medicale. Realitatea dobrogeană este aliniată cu cea a întregii Românii: bolile cardiovasculare și oncologice sunt pe primele locuri în incidența și creșterea numărului de cazuri, așa că, în mod firesc, ne extindem activitatea înspre nevoile reale, așa cum am făcut-o din prima zi. Pacienții noștri vor beneficia de dotări și tehnologie unică în România și de medici supraspecializați în cele mai importante centre medicale din Europa. Nu doar că suntem aliniați standardelor tehnologice europene, ci ne poziționăm, prin calitatea actului medical și a capacităților de tratament și îngrijire multidisciplinare, ca lideri în segmentul oncologic și cardiologic”, a declarat dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală și unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital.

 

A fi primul Centru de referință Siemens Healthineers din România este o recunoaștere a faptului că Ovidius Clinical Hospital are competențe și experiență avansată în utilizarea și gestionarea produselor și soluțiilor Siemens Healthineers în domeniul medical, dar și că deține capacitatea de a furniza servicii de înaltă calitate, inclusiv de diagnosticare, tratament și îngrijire a pacienților, utilizând tehnologia Siemens Healthineers.

Din perspectiva acestui parteneriat strategic, Ovidius Clinical Hospital va avea acces la cele mai noi tehnologii, produse și soluții Siemens Healthineers, aspect care certifică perfecționarea constantă a echipei medicale și implicit a serviciilor oferite pacienților și bineînțeles la creșterea șanselor de recuperare și de îmbunătățire a stării lor de sănătate.

Astfel de tehnologii includ angiograful Artis Icono Floor, un sistem angiografic unic în România, ce permite imagini clare și precise ale vaselor de sânge, astfel încât medicul să poată vedea în detaliu structura acestora și eventuale anomalii. Digitalizarea actului medical și eficientizarea fluxurilor operaționale reprezintă beneficii directe în relația cu pacientul, de aceea una din prioritățile Ovidius Clinical Hospital a fost achiziția unei soluții Syngo Virtual Cockpit – clasându-se în primele 10 centre de referință Siemens Healthineers din Europa care dispun de această soluție digitală.

Azi, în România, Ovidius Clinical Hospital devine primul spital multidisciplinar care are această soluție implementată și funcțională. Această tehnologie oferă medicilor posibilitatea de a controla dispozitive medicale, cum ar fi sistemele de imagistică, printr-un sistem de control virtual, de oriunde, facilitând accesul la îngrijire rapidă și scurtând timpul de pe listele de așteptare ale pacienților. De asemenea, ajută la îmbunătățirea acurateței și eficienței tratamentului, asigurând o experiență mai sigură și mai confortabilă pentru pacienți.

În România, sistemul de radioterapie Halcyon de la OCH va fi cel de-al 10-lea din țară livrat și primul din regiunea de Sud-Est funcțional.

Acceleratorul Liniar Halcyon a devenit un deschizător de drumuri în lumea radioterapiei, acesta încorporând sisteme de automatizare inteligentă care ajută la reducerea timpului de tratament. În multe cazuri, pacienții pot intra și ieși din centrul de radioterapie în mai puțin de 15 minute pe zi, de-a lungul întregului tratament. Construit în jurul pacientului oncologic, Halcyon nu numai că oferă tratamente vitale, dar o face într-un mod mai puțin intimidant și mai confortabil.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.