Obezitatea este o problemă de sănătate publică, care necesită intervenţii imediate şi coordonate, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană.
În contextul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Obezităţii, a fost lansată campania „Controlează obezitatea”, desfăşurată sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.
„Campania reprezintă o iniţiativă strategică prin care noi, ca reprezentanţi ai comunităţii medicale, ne propunem să realizăm acţiuni extinse de informare, conştientizare şi educaţie medicală. Scopul nostru este de a evidenţia faptul că obezitatea este o problemă de sănătate publică, ce necesită intervenţii imediate şi coordonate. Prin această
campanie, ne propunem să realizăm o informare şi conştientizare amplă în rândul publicului larg cu privire la problemele legate de obezitate şi consecinţele acesteia asupra sănătăţii.
În acelaşi timp, ne dorim să aducem mai aproape de comunitatea medicală informaţii relevante şi actuale despre obezitate şi importanţa unei abordări multidisciplinare în gestionarea acestei afecţiuni”, a declarat Poiană, iniţiator al proiectului.
Campania „Controlează obezitatea” va avea în acest an opt acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie medicală în opt oraşe ale ţării.
„Obezitatea nu este doar o chestiune de aspect fizic sau de control al greutăţii, obezitatea reprezintă o afecţiune medicală ce poate avea multiple repercusiuni asupra sănătăţii. Obezitatea poate fi asociată cu o serie de alte afecţiuni, cum ar fi bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, afecţiuni articulare sau anumite tipuri de cancer. De asemenea, obezitatea are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii, putând provoca stigmatizare socială, scăderea încrederii în sine şi probleme de ordin psihologic”, susţin iniţiatorii campaniei.