spot_img
AcasăStiriNoua formulă a vaccinului Covid-19, disponibilă şi pentru cei ce doresc să...

Noua formulă a vaccinului Covid-19, disponibilă şi pentru cei ce doresc să se vaccineze pentru prima dată

- Publicitate -spot_img

Noua formulă a vaccinului Covid-19 este disponibilă, începând de vineri, 27 ianuarie, şi pentru schema de imunizare iniţială, în cazul persoanelor care doresc să se vaccineze pentru prima dată, informează Ministerul Sănătăţii.

Acest tip de vaccin era folosit, până în prezent, doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva Covid-19.

 

„În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin Covid-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând din data de 27 ianuarie 2023, şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva Covid-19”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

 

Vaccinul Covid-19 Cominarty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, noul vaccin împotriva Covid-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.