spot_img
AcasăBoli si afectiuniNeabordarea la timp a problematicii pierderii auzului, principala cauză a morbidităţii sistemului...

Neabordarea la timp a problematicii pierderii auzului, principala cauză a morbidităţii sistemului auditiv

- Publicitate -spot_img

Peste 60% dintre problemele de auz şi sănătate a urechii pot fi identificate şi abordate la nivelul asistenţei medicale primare, susţin reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică într-un comunicat cu prilejul Zilei Mondiale a Auzului.

Principala cauză a morbidităţii sistemului auditiv este reprezentată de neabordarea la timp a problematicii pierderii auzului, afirmă specialiştii.

 

„Peste 60% dintre problemele de auz şi sănătate a urechii pot fi identificate şi abordate la nivelul asistenţei medicale primare. Principala cauză a morbidităţii sistemului auditiv este reprezentată de neabordarea la timp a problematicii pierderii auzului, ceea ce se traduce în final printr-un cost anual global de 980 de miliarde de dolari. Este de aşteptat ca prevalenţa pierderii auzului să crească considerabil în următoarele decenii din cauza schimbării demografice a populaţiei, creşterii expunerii la factori de risc (de ex: zgomotele puternice, utilizarea anumitor medicamente), precum şi persistenţei unor afecţiuni netratate ale urechii, cum ar fi otita medie. Multe dintre cauzele care duc la pierderea auzului sunt prevenibile, persoanele ce prezintă deficienţă de auz putând beneficia de intervenţii oportune şi corespunzătoare patologiei”, se arată în comunicat.

 

Potrivit sursei citate, în România, unul din 10 români suferă de pierderea auzului, cauzele care pot duce la pierderea auzului fiind congenitale (existente la naştere) sau dobândite (după naştere, pe parcursul vieţii).

La nivel global, peste 1,5 miliarde de oameni suferă de o scădere a auzului, iar dintre aceştia aproape 430 de milioane de persoane prezintă o deficienţă de auz invalidantă.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.