spot_img
AcasăClinici si spitaleM&M Dental Team vă redă zâmbetul. Un implant dentar reuşit = un...

M&M Dental Team vă redă zâmbetul. Un implant dentar reuşit = un pacient fericit

- Publicitate -spot_img

La ora actuală, protezele dentare tradiționale pot avea, uneori, un succes limitat, mai ales dacă unele persoane au avut ghinionul de a-și fi pierdut toți dinții de pe o arcadă sau chiar de pe ambele. În astfel de situații, acestea fiind instabile, inconfortabile, o operațiune simplă cum este mâncatul, de exemplu, se poate transforma într-un proces extrem de dificil și neplăcut.

Din fericire, stomatologia modernă a adus, în prezent, o varietate de soluții care vă pot ajuta să depășiți aceste probleme, iar sistemul de implant dentar All-on-4 este una dintre cele mai inovatoare tehnici, care, susțin specialiștii, vă vor schimba complet viața.

Potrivit dr. Cristian Mina, acest concept de tratament este, la M&M Dental Team, cu sediul pe strada Oneşti nr. 37, o tehnică eficientă ce folosește patru implanturi montate în maxilarul superior sau inferior, pentru a fixa dantura înlocuitoare.

„Implanturile dentare nu susţin doar dantura, ci creează şi o rădăcină înlocuitoare care conectează dinţii cu osul maxilarului. Este vorba despre o soluţie permanentă, pe termen lung, ce oferă o susţinere solidă şi un zâmbet mai natural. Tratamentul All-on-4 înlocuieşte dinţii lipsă cu o punte dentară fixă, sprijinită pe patru implanturi dentare. Acest sistem asigură o mai mare stabilitate osoasă şi elimină necesitatea intervenţiei chirurgicale de grefare osoasă, datorită unghiului special al implanturilor. În plus, fiind vorba despre numai patru implanturi, durata tratamentului este redusă, la fel ca şi costurile.

Protezarea provizorie poate fi realizată în aceeaşi zi cu implanturile, astfel încât veţi pleca acasă cu un set nou de dinţi ficşi, care vor arăta complet natural şi creează o senzaţie similară cu cea a dinţilor obişnuiţi”, a explicat specialistul.

Acesta a adăugat că puntea finală se montează la câteva săptămâni, pentru a lăsa timp suficient pentru vindecare.

Dintre beneficiile sistemului de implant dentar All-on-4, amintim doar câteva: necesită doar patru implanturi, în loc de numărul obişnuit, de 6-10 implanturi, procedura este mai rapidă şi necesită intervenţii chirurgicale limitate, nu este nevoie de grefe osoase, ceea ce reduce şi mai mult costurile, dinţii provizorii pot fi puşi în aceeaşi zi cu implanturile. Totodată, implanturile durabile şi stabile sunt un mod excelent de a preveni problema pierderii protezei dentare, a alunecării şi uzurii, vă ajută să mâncaţi şi să vorbiţi şi permit tratarea dinţilor noi exact ca a dinţilor normali. În plus, a precizat medicul, pacienţii nu vor resimţi probleme de masticaţie, modificări ale gustului şi vor putea consuma chiar şi alimente tari şi lipicioase, o problemă reală pentru protezele dentare tradiţionale.

Mai trebuie adăugat că acest tip de implanturi All-on-4 nu irită gingia şi nu produc ulceraţii, pentru că sunt bine ancorate în implanturile dentare. Foarte important, dinţii All-on-4 sunt fixaţi permanent şi pot fi curăţaţi la fel ca dinţii naturali şi au o rată de supravieţuire foarte mare. Factorii de risc ce pot afecta succesul tratamentului sunt fumatul şi diabetul. Fumătorii au de 2,5 ori mai multe şanse de eşec, faţă de nefumători, dar această realitate nu le interzice fumătorilor să îşi facă implanturi. Atenţie, însă! Pacienţii cu gingivită vor trebui să se trateze înainte de implanturi! Tratamentul poate fi reprezentat de un periaj profesional, pentru a reduce numărul de bacterii şi continuarea igienei orale adecvate acasă. Nu în ultimul rând, tratamentul All-on-4 este conceput pentru a reduce la minim durerea, astfel că, în majoritatea cazurilor, se administrează anestezic local sau un sedativ, iar umflarea şi durerea post-tratament vor fi minime.

 

 

Dr. Cristian Mina este medic specialist, specializarea Ortodonţie şi ortopedie dento-facială, UMF Târgu Mureş şi Estetică dentară, absolvent al studiilor de licenţă la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii „Ovidius” Constanţa.

De asemenea, în perioada 2020-2021, a devenit absolvent al Programului Master Course Oral Implantology, în cadrul Universității „Unicamillus” din Roma, în parteneriat cu Institutul Stomatologic din Toscana și prezidat de prof. Ugo Covani. Teza de disertație cu tema „Minimally invazive dental implant surgery” a fost susţinută în data de 21 ianuarie 2022.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.