spot_img
AcasăStiriMedicii lansează un apel pentru conştientizarea importanţei donării de sânge

Medicii lansează un apel pentru conştientizarea importanţei donării de sânge

- Publicitate -spot_img

Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti au lansat, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un apel public pentru conştientizarea importanţei donării de sânge, în contextul în care, potrivit statisticilor, România ocupă printre ultimele locuri în Europa la acest capitol.

Astfel, medicii avertizează că, de multe ori, pacienţi care au nevoie acută de sânge trebuie să amâne diverse proceduri medicale sau tratamente.

„Avem lipsă de sânge în spitale, iar numărul donatorilor este încă foarte mic. Zilnic aud de la colegii mei: ‘nu avem sânge’. Haideţi să ne unim forţele şi să preschimbăm ‘Nu avem sânge’ în Avem sânge’! Ca medic hematolog văd zilnic cât de importantă este existenţa unor cantităţi suficiente de sânge atunci când ai nevoie. Haideţi, toţi cei care putem să donăm sânge, să fim implicaţi în viaţa comunităţii, pentru că donarea de sânge înseamnă şi responsabilitate”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), potrivit unui comunicat remis presei.

CMR le mulţumeşte celor care donează sânge şi subliniază că, prin actul voluntar pe care îl realizează, contribuie anual la salvarea de vieţi.

„Donarea de sânge înseamnă categoric viaţă. Să ne gândim că pot exista în spitale acum pacienţi care aşteaptă intervenţii chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viaţa în pericol. Donarea de sânge înseamnă salvarea de vieţi. Tocmai din acest motiv spunem deseori că sângele înseamnă viaţă – viaţă pentru semenii noştri sau poate chiar pentru cineva drag nouă. În anumite perioade, medicii se confruntă cu deficit de sânge în diverse spitale. Vă îndemnăm să donaţi sânge. Sângele donat de cei a căror stare de sănătate permite donarea salvează vieţi. Donarea de sânge este o acţiune voluntară şi umanitară. Avem nevoie de dumneavoastră, donatorii de sânge, pentru semenii noştri! Ştiaţi că din sângele pe care îl donaţi o dată ajutaţi medicii să salveze 3 persoane?”, a afirmat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.