spot_img
AcasăBoli si afectiuniMare atenţie! Glaucomul poate duce la orbire

Mare atenţie! Glaucomul poate duce la orbire

- Publicitate -spot_img

Există mai multe tipuri de glaucom şi toate provoacă tulburări de vedere. Din păcate, dacă nu este tratată, această afecțiune poate duce la orbire. Potrivit dr. Eliza Avram, în cabinetele medicale oftalmologice ajung, săptămânal, pacienţi cu acest diagnostic, care nu ştiu că problema de vedere de care suferă este atât de gravă, glaucomul fiind o boală a ochilor care se manifestă în moduri diferite.
Deși este în mod normal asociat cu hipertensiunea oculară, adevărul este că există și forme ale bolii cu o presiune normală a ochilor. Partea proastă este că toate tipurile de glaucom sunt cronice și degenerative, acest lucru însemnând că vor evolua în lipsa unui tratament adecvat și vor culmina cu leziuni ale nervului optic.
Cel mai grav rezultat al procesului este orbirea, din cauza distrugerii sistemului care captează imagini și trimite informații către creier. Din nefericire, boala nu prezintă semne evidente la început, or, în aceste condiţii, o persoană poate trăi ani întregi dezvoltând hipertensiune oculară fără să știe nimic. Există persoane care prezintă un risc mai mare de a dezvolta orice tip de glaucom. În cazul acestor pacienți, este important să se acorde atenție simptomelor inițiale, precum și să se măsoare tensiunea intraoculară la maturitate. Riscul de glaucom crește odată cu vârsta. De asemenea, istoricul familial este un bun indicator.
Pentru orice fel de informaţii, apelaţi la Optiplus SRL, cabinetul dr. Avram Eliza, din bd. Al. Lăpuşneanu nr. 90-92, bl. LE37 (zona Trocadero) sau sunaţi la numerele de telefon 0722. 877.706, 0724.365.825.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.