spot_img
AcasăSfaturi medicaleKinetoterapia robotică vă ajută să vă recuperaţi după un accident vascular...

Kinetoterapia robotică vă ajută să vă recuperaţi după un accident vascular cerebral

- Publicitate -spot_img

Aţi avut ghinionul de a suferi un accident vascular cerebral? În aceste condiții, kinetoterapia robotică, de la Neurology Clinic din Constanța, din bulevardul Tomis, nr. 234, vă poate ajuta.
Deseori, oamenii ajung în cabinetele medicale cu un asemenea diagnostic, care necesită recuperarea mișcării membrului superior paralizat (umăr, braț, mână).
Potrivit dr. Silvia Popi, investigația se folosește de robotul Reo-Go, dotat cu un software avansat, care permite personalizarea și adaptarea exercițiilor pentru fiecare pacient în parte, în funcție de capacitatea lui și etapa bolii pacientului. Revoluționar în acest domeniu, aparatul Reo-Go vine în sprijinul bonavilor, întrucât oferă feedback vizual și auditiv ca mijloc de îmbunătățire a mișcărilor.
„Terapia este similară cu activitatea unui joc video, prin faptul că se folosește un joystick asistat robotizat. În timp ce pacientul stă în fața unui ecran, joystick-ul este deplasat către o țintă de pe ecran. Atât pacienții pasivi, cât și cei activi pot beneficia și avansa la niveluri mai ridicate de funcționalitate prin tratamente individualizate, sub îndrumarea terapeutului.
Prin acest sistem robotizat, se îmbunătățește și motivația pacientului, întrucât se utilizează exerciții personalizate și jocuri antrenante adaptate capacității lor funcționale individuale. În acest fel, se îmbunătățesc tonusul muscular, gama de mișcare, precizia mișcărilor, dar și funcțiile cognitive”, a explicat specialistul.
În plus, fiind un dispozitiv asistat, Reo-Go oferă până la zece ori mai multe repetări pe sesiune decât un tratament non-robot, îmbunătățind astfel rezultatele de recuperare și tratament. Pe scurt, aparatul oferă îmbunătățiri notabile ale funcționalității în umăr, cot și antebraț, îmbunătățiri care se mențin în timp.
Ca urmare, exercițiile și jocurile concepute pentru recuperarea mâinii sunt dirijate de terapeut și memorate în biblioteca informatică a robotului și astfel se permit monitorizarea progresului, scorul și cuantificarea deficitului motor, pentru exportul acestor date la cerere.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.