spot_img
AcasăClinici si spitaleInfecţiile acute, depistate cu ajutorul hemoleucogramei

Infecţiile acute, depistate cu ajutorul hemoleucogramei

- Publicitate -spot_img

Hemoleucograma este un test care poate da indicii foarte clare de diagnostic pentru numeroase boli, iar rezultatele acesteia pot reflecta probleme privind volumul sângelui (deshidratare) sau eventuale pierderi de sânge din organism. Totodată, hemoleucograma poate indica disfunctionalităţi în ceea ce priveşte producerea, ciclul de viaţă şi rata distrugerii celulelor de sânge, precum şi infecţii acute sau cronice sau diverse alergii.
„Hemoleucograma este un test screening important şi unul dintre cele mai frecvent cerute teste de laborator. Foarte des, aceasta reprezintă primul pas în stabilirea statutului hematologic şi diagnosticul diverselor afecțiuni hematologice/nehematologice. Prin asocierea cu examinarea frotiului de sânge, se aduc informaţii preţioase pentru orientarea diagnosticului și efectuarea de alte teste specifice.
Efectuarea hemoleucogramei este recomandată de medicul de familie sau medicul specialist pentru monitorizarea unor tratamente sau înaintea unor intervenţii chirurgicale. Este indicat ca hemoleucograma să se facă cel puţin o dată pe an şi nu doar atunci când apar diverse simptome, mai ales că nu este o investigaţie costisitoare. Apoi, rezultatele hemoleucogramei se obţin relativ rapid şi interpretarea lor trebuie făcută de medicul care a solicitat-o, în caz contrar poate da naştere la confuzii, erori, care pot duce la adevărate drame”, a declarat dr. Geandan Memet, medic primar Medicină de laborator.
Specialistul este de părere că, înainte de toate, trebuie să se aibă în vedere că valorile normale pot avea mici variaţii, în funcţie de metoda laboratorului, sex, vârstă și stare fiziologică (sarcină, construcţie, deshidratare).

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.