spot_img
AcasăBoli si afectiuniÎn România, bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces

În România, bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces

- Publicitate -spot_img

Consilierul prezidenţial Diana Păun a subliniat rolul medicului de familie în descoperirea precoce a bolilor cardiovasculare, principala cauză de deces în România, şi a diabetului, „o epidemie tăcută care face ravagii”.

Ea a participat la o masă rotundă dedicată celei de a treia ediţii a Caravanei „Sănătatea vine la tine”, organizată de Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR).

„Avem datoria de a le oferi românilor posibilitatea de a conştientiza responsabilitatea pe care fiecare o purtăm faţă de propria sănătate, cât de importantă este descoperirea precoce a unor afecţiuni şi relaţia cu medicul de familie.

În România, bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces, iar diabetul este acea epidemie tăcută care face ravagii. Numărul adulţilor care trăiesc cu această afecţiune în ultimii 10 ani practic s-a dublat şi mai îngrijorător este că din ce în ce mai mulţi copii şi tineri sunt diagnosticaţi cu diabet în România.

La nivelul continentului, sunt 31,6 milioane de oameni care trăiesc cu această boală, de aceea soluţiile sistemice sunt creşterea accesului la servicii pentru întreaga populaţie în mod echitabil începând cu medicul de familie”, a afirmat Diana Păun.

Ea a punctat că „prezenţa medicului de familie în comunitate este absolut vitală şi este garanţia respectării dreptului la sănătate”.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.