spot_img
AcasăBoli si afectiuniHipnoza, arta de a intra în spaţiul subconştient. Cum poți trata depresia...

Hipnoza, arta de a intra în spaţiul subconştient. Cum poți trata depresia fără medicamente

- Publicitate -spot_img

Privind dincolo de zâmbetele forțate și aparențele exterioare, depresia rămâne adesea o problemă tăcută și pentru mulți indivizi, o luptă ascunsă. Depresia înseamnă mai mult decât să te simți nefericit sau obosit pentru câteva zile, ci vorbim despre stări de tristețe, pierdere sau furie care interferează cu activitățile de zi cu zi ale unei persoane în episoade intense care pot dura de la câteva zile la câteva luni.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 40 de milioane de persoane din Uniunea Europeană suferă de depresie, echivalentul a 5% din populație. În ultima perioadă, efectele psihologice ale pandemiei cauzată de Covid-19 au determinat o creștere masivă la nivel global a incidenței anxietății și depresiei, cu 25% doar în primul an de pandemie.

Cu toate că există tratament medicamentos pentru a înlătura stările de depresie, Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, afirmă că medicamentele tratează doar aspectul somatic al bolii, şi nu cauza psihologică primară care a condus la această condiţie.

„Depresia este o problemă complexă, care necesită o abordare holistică pentru a putea fi gestionată eficient. Este esențial să se conștientizeze că depresia nu este doar o stare de tristețe trecătoare, ci o afecțiune medicală reală, care necesită sprijin și tratament adecvat. Poți să acționezi pe mai multe planuri odată și, cu cât implici mai multe direcții de manifestare, cu atât mai rapid și profund va fi rezultatul!”, este de părere Eugen Popa.

Acesta recomandă o abordare integrată, care să includă atât terapia individuală, cât și diverse tehnici complementare, cum ar fi hipnoterapia.

„Depresia poate fi privită ca o reacție sau răspuns biologic și neuro-chimic, precum și ca o manifestare psihică și emoțională. Acționând asupra uneia dintre aceste componente, poți genera o reacție de re-echilibrare și armonie interioară care se manifestă pe toate planurile. Medicina alopată se focalizează exclusiv pe aspectul chimic și caută să restabilească sănătatea doar din punct de vedere bio-chimic. Cu toate acestea, există și alte metode complementare, în unele cazuri cu mult mai eficiente decât tratarea medicamentoasă a depresiei și cu rezultate pe perioade mult mai îndelungate de timp”, explică Eugen Popa.

Hipnoza este un instrument eficient în tratarea depresiei, care poate fi folosit pentru a explora, a înțelege și a transforma emoțiile și gândurile asociate cu această afecțiune. Eugen Popa spune despre hipnoză că este „arta de a intra în acel spaţiu subconştient, unde se află stocată o mare parte a memoriei noastre, cu toate gândurile, credințele și convingerile negative care ne limitează calea spre viața pe care o merităm. Toată măiestria este să intri în acel spaţiu unde poți aduce lumină, claritate, înțelegere, vindecare.”

Prin intermediul tehnicilor hipnotice, terapeutul poate ghida pacientul într-o stare de relaxare profundă, cunoscută sub numele de transă hipnotică. În timpul acestei stări, persoana devine foarte receptivă la sugestii  și poate ajunge la rădăcina problemelor emoționale care stau la baza depresiei. Terapeutul folosește apoi tehnici specifice pentru a schimba gândurile  și comportamentele autodistructive ale pacientului, susținând astfel vindecarea.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.