spot_img
AcasăBoli si afectiuniHemofilia nu se vindecă, dar se poate trata

Hemofilia nu se vindecă, dar se poate trata

- Publicitate -spot_img

Hemofilia este o boală care presupune o tulburare de coagulare a sângelui. Din păcate, este o boală permanentă care nu se poate vindeca complet. Partea bună a lucrurilor este că, tratată corespunzător, persoanele afectate pot duce o viaţă normală.
Dr. Florentina Rusu susţine că această coagulare se referă, de fapt, la procesul prin care sângele se transformă din stare lichidă în stare solidă. Ea implică particule de sânge numite trombocite şi proteine plasmatice procoagulante numite factori de coagulare.
„Hemofilia apare în momentul în care există o deficienţă a unuia dintre aceşti factori de coagulare. În prezent, există mai multe tipuri de hemofilie, de tip A, B sau C. Semnele şi simptomele hemofiliei depind, însă, de cât de severă este deficienţa. Dacă aceasta este mică, atunci puteţi experimenta o hemoragie spontană, iar dacă aceasta este uşor crescută sau moderată, atunci puteţi suferi sângerarea doar după o traumă sau operaţie. În acelaşi timp, simptomele unei sângerări spontane în organism includ: multe vânătăi mari şi profunde, dureri articulare şi umflarea cauzată de sângerări interne, sângerare sau vânătăi inexplicabile, sânge în urină sau scaun, sângerare abundentă de la tăieturi, leziuni sau după o intervenţie chirugicală ori extracţie dentară, sângerări nazale fără o cauză evidentă, tensiune sau încordare la nivelul articulaţiilor”, a explicat medicul.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.