spot_img
AcasăDietaFructele şi legumele proaspete, cele mai potrivite în post

Fructele şi legumele proaspete, cele mai potrivite în post

- Publicitate -spot_img

Potrivit unui studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea alimentelor de post conţin multe E-uri şi mult mai puţine ingrediente sănătoase. Printre acestea, se numără laptele de soia şi pateurile vegetale. Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare.
De asemenea, pateurile vegetale conţin aditivi alimentari, cunoscuţi sub numele de E-uri. Aceste produse sunt sărace în proteine, fibre şi grăsimi saturate. Mai mult decât atât, cantitatea de sare din acest produs ajunge până la 1,4 grame/100 de grame, atenţionează specialiştii, care au analizat etichetele a multora dintre produsele de pe rafturile hipermarketurilor. Aceştia recomandă, însă, un consum mult mai redus în alimente ce conţin glutamat monosodic (E621), polifosfaţi (E425) şi coloranţi chimici de sinteză, conservanţi ce sunt înscriţi pe etichete sub denumirea de benzoaţi (E211, E212 şi E213). Totodată, nu sunt indicate nici produse care conţin E320 (BHA) sau caramel (E150).
Astfel, pentru a evita aceste tipuri de alimente dăunătoare pentru sănătate, este recomandat să le înlocuiţi cu mâncarea gătită şi cu fructe şi legume proaspete.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.