spot_img
AcasăBoli si afectiuniExerciţiile fizice, eficiente în prevenirea formelor grave de Covid-19

Exerciţiile fizice, eficiente în prevenirea formelor grave de Covid-19

- Publicitate -spot_img

Conf. univ. dr. Bogdan Alexandru Hagiu, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, susţine, pe baza datelor din literatura de specialitate, că exerciţiile fizice moderate pot fi aproape la fel de eficiente în prevenirea formelor grave de Covid-19 ca un vaccin.

„Exerciţiile fizice de intensitate moderată pot fi aproape la fel de eficiente în prevenirea formelor grave de Covid-19 ca un vaccin. Numeroase lucrări ştiinţifice din toată lumea argumentează această afirmaţie. Brandenburg, în 2021, a publicat un studiu ce arată un procent de prevenţie a formelor spitalizabile de 64% sau chiar 78%.

În Statele Unite, aceste exerciţii fizice au fost recomandate ca profilaxie secundară, după vaccinare. Avantajul exerciţiilor fizice este că eficienţa lor în prevenirea formelor grave ale bolii nu diminuează în timp. Ba chiar este asigurată o rezervă antiinflamatorie timp de două săptămâni după încetarea practicării exerciţiilor”, a explicat Hagiu.

„De acest tip de profilaxie pot beneficia nu numai oamenii sănătoşi, dar şi suferinzii de diabet, hipertensiune, poliartită reumatoidă, insuficienţă renală cronică, ba chiar şi HIV.

Trebuie precizat însă că activitatea fizică nu previne decât în mică măsură infectarea cu virusul ucigaş, doar 10%, deci nu poate înlocui un vaccin adecvat”, a adăugat specialistul.

- Publicitate -spot_img
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.