O fractură de şold poate provoca dureri de şold, umflături sau vânătăi, iar şoldul poate părea deformat.
„Este posibil să fie dificil să mişcaţi şoldul, în special să întoarceţi piciorul spre exterior. Oamenii au, de obicei, dureri în zona inghinală atunci când pun greutate pe şold. Mersul pe jos şi statul în picioare pot duce la extinderea fracturii, ceea ce poate agrava durerea. În cazurile severe, o persoană cu fractură de şold nu se poate mişca din cauza durerii. În cazuri rare, de obicei persoanele care sunt imobilizate la pat şi nu pun greutate pe şolduri, pot să nu manifeste simptome ale fracturii de şold”, au explicat specialiştii Centrokinetic.
Simptomele unei fracturi de şold pot include:
– durere în zona şoldului;
– piciorul afectat poate fi mai scurt decât piciorul neafectat;
– incapacitatea de a merge sau de a pune greutate sau presiune asupra şoldului şi piciorului afectat;
– inflamaţia şoldului;
– echimoze.
Cele mai multe fracturi de şold apar la persoanele care au vârsta de 65 de ani sau mai mult şi sunt de obicei cauzate de căderi.
„Pe măsură ce îmbătrâniţi, oasele îşi pierd în mod natural o parte din putere şi sunt mai predispuse la rupturi, chiar şi de la o cădere minoră. Copiii şi adulţii tineri pot suferi o fractură de şold din cauza unui accident rutier sau a unui accident sportiv”, au precizat specialiştii Centrokinetic.
Unele afecţiuni medicale, cum ar fi osteoporoza, cancerul sau leziunile, pot slăbi osul şi pot face şoldul mai predispus la rupere.
În cazurile severe, este posibil ca şoldul să se rupă când pacientul stă pe picior şi se răsuceşte.