spot_img
AcasăStiriDr. Mihaela Leventer: „Sănătatea și frumusețea pielii merg mână în mână”

Dr. Mihaela Leventer: „Sănătatea și frumusețea pielii merg mână în mână”

- Publicitate -spot_img

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează doar în anotimpul rece, problemele de piele pot apărea în orice moment al anului, de aceea este important să avem grijă de sănătatea pielii în mod constant, explică dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.

„Din păcate, și când vine vorba de problemele pielii, românii nu au încă bine format obiceiul prevenției sau al autoexaminării și, de cele mai multe ori, se prezintă la medic când simptomele se agravează sau când le afectează calitatea vieții.

Este important să conștientizăm că pielea este cel mai mare organ al nostru, cel mai expus, și la vedere, și că un control periodic ne poate oferi liniște sau ne poate ajuta să identificăm și tratăm rapid orice posibilă problemă.

Cel mai grav este atunci când un cancer de piele care ar fi putut fi tratat rapid și eficient în faze incipiente ajunge să fie identificat târziu sau prea târziu, fiind nevoie să apelăm la planuri de tratament mult mai complexe și costisitoare”, observă dr. Mihaela Leventer.

Chiar dacă majoritatea afecțiunilor pot apărea indiferent de sex, vârstă sau tip de piele, rozaceea apare mai des la femei, acneea se prezintă în forme de lungă durată la femei, în timp ce bărbații pot experimenta forme mai agresive, dar de mai scurtă durată. În același timp, copii sunt mai predispuși la dermatite, alergii sau urticarie, având pielea mai sensibilă.

În ceea ce privește sezonalitatea, dr. Mihaela Leventer este de părere că dermatitele se pot agrava la frig, în timp ce vara suntem susceptibili la anumite probleme cauzate de expunerea la soare, la căldură, schimbarea mediului și anumiți alergeni sezonieri.

„Când ne referim la sănătatea pielii, abordăm acest aspect din toate unghiurile, de la sănătate la frumusețe, pentru că ele merg mână în mână. În primul rând, este importantă autoexaminarea constantă acasă, atât pentru noi, cât și pentru ceilalți membri ai familiei. Faceți-vă o obișnuință din a observa alunițele și orice alte semne de pe piele, iar la orice modificare sau semnal de alarmă, cereți sfatul unui specialist.

În plus, este important să menținem o rutină a îngrijirii pielii, o curățare corectă, cu produse dermato-cosmetice potrivite tipului nostru de piele, hidratare adecvată și protecția solară, fie prin cremele cu SPF, haine care acționează ca o barieră sau evitarea expunerii la soare la orele de vârf. Nu contează vârsta, sexul sau statutul social. Aceste lucruri se pot face cu o investiție minimă de timp și bani, însă fac o mare diferență pe termen de lung, de la aspectul frumos și luminos al pielii, prevenirea îmbătrânirii premature, la prevenirea unor afecțiuni serioase, din care cel mai important este cancerul de piele”, a concluzionat dr. Mihaela Leventer.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.