spot_img
AcasăBoli si afectiuniCopiii născuţi cu malformaţii cardiace vor putea fi operaţi în România. Unde...

Copiii născuţi cu malformaţii cardiace vor putea fi operaţi în România. Unde se realizează intervenţiile

- Publicitate -spot_img

În România, se nasc anual aproximativ 2.500-3.000 de copii cu probleme cardiace. Aceştia vor fi putea fi operați în România, fără a fi necesar transferul lor în unităţi sanitare din alte ţări, ca urmare a acordului de cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice încheiat între Ministerul Sănătății, IRCCS Policlinico San Donato Italia, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia și Asociația Inima Copiilor din România.
Programul de cooperare, care a început în urmă cu nouă ani și se încheie în 31 iulie 2022, are două componente: una în care echipe de medici italieni şi români operează copiii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România și cealaltă de pregătire profesională în Italia a personalului medical din țara noastră în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice.
Intervențiile sunt realizate în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” din Bucureşti și în centrele din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.
Din anul 2013 și până în prezent, au fost realizate 1.462 intervenții în cadrul programului de cooperare, conform raportărilor spitalelor și a unui număr de 140 de profesioniști din domeniul Sănătății.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.