spot_img
AcasăStiriColegiul Medicilor doreşte revizuirea sistemului asigurărilor de malpraxis prin lege

Colegiul Medicilor doreşte revizuirea sistemului asigurărilor de malpraxis prin lege

- Publicitate -spot_img

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) susţin că, în prezent, poliţele de asigurare malpraxis nu funcţionează, pentru că pacientul nu primeşte despăgubirea corectă, iar medicului nu-i oferă o protecţie reală, motiv pentru care propun îmbunătăţirea legislaţiei în acest sens.

Preşedintele CMR, Daniel Coriu, a declarat, în cadrul unei dezbateri organizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, pe tema reducerii greşelilor medicale şi a modului în care sistemul medical românesc se raportează la ele, că propunerea medicilor este de a îmbunătăţi sistemul poliţelor de malpraxis, astfel încât despăgubirea pacienţilor pentru daunele materiale şi morale, în urma prejudiciilor, să fie preluată în mod real şi efectiv de asigurător prin intermediul poliţiei de malpraxis.

 

„Colegiul Medicilor din România şi-a asumat să pună pe agenda publică o serie de probleme importante atât din perspectiva medicilor şi pacienţilor, cât şi a societăţii. Tema este strâns legată de calitatea actului medical şi de relaţia medic-pacient. Una din principalele concluzii ale dezbaterilor de până acum este că greşeala este inerentă practicii medicale, mai ales în condiţiile unor sisteme medicale din ce în ce mai complexe. Avem nevoie de mecanisme mai eficiente care să permită echipelor medicale să înveţe din greşeli, ca să evite repetarea lor”, a explicat Daniel Coriu.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.