Ştiaţi care sunt cele mai periculoase dulciuri pentru copii? Ei bine, mult apreciata ciocolată cu lapte şi umplutură, prăjiturile învelite în ciocolată, ouăle de ciocolată, napolitanele şi bezelele au un conţinut ridicat de zahăr, multe calorii şi nicio valoare nutritivă.
Specialiştii spun că, datorită faptului că, iniţial, zahărul creşte nivelul de energie, consecinţele vor fi reprezentate de starea agitată a copiilor, pentru ca mai apoi micuţii să devină apatici, lipsiţi de concentrare şi obosiţi, ca urmare a reducerii drastice a glicemiei.
O altă practică nesănătoasă este să le oferim copiilor la micul dejun lapte cu felii de pâine unse cu cremă de ciocolată sau cu cereale colorate care au foarte mult zahăr şi coloranţi.
Nu uitați că zahărul creşte foarte mult riscul de apariţie a cariilor, la fel şi caramelul din anumite batoane cumpărate celor mici. De asemenea, nu sunt de ignorat nici acadelele atât de dorite de copilaşi, care au un efect devastator pentru dantură.