spot_img
AcasăStiriCaravana de screening în cazul tuberculozei a ajuns în judeţul Tulcea

Caravana de screening în cazul tuberculozei a ajuns în judeţul Tulcea

- Publicitate -spot_img

Institutul Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti a început, luni, 19 iulie, în satul Grindu (judeţul Tulcea), Caravana de screening TB, parte a celui mai mare proiect de depistare precoce a tuberculozei, derulat de România în ultimii 30 de ani.
Proiectul este primul de acest fel desfăşurat cu sprijinul fondurilor europene, iar consultaţii gratuite vor fi acordate timp de trei luni în 15 comunităţi – Grindu, Greci, Cerna, Topolog, Casimcea, Beidaud, Baia, Jurilovca, Sarichioi, Valea Nucarilor, Mahmudia, Murighiol, Somova, Mihail Kogălniceanu şi Frecăţei.

„Este nevoie de acest proiect pentru că România ocupă locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de bolnavi de tuberculoză înregistraţi per total în Uniune. Caravanele pe care le avem în proiect sunt la Tulcea, Suceava, Maramureş, iar una dintre caravane a rămas la dispoziţia persoanelor fără adăpost din Bucureşti şi zona limitrofă, unde avem cele mai multe probleme din această perspectivă”, a declarat coordonatorul de comunicare al proiectului, Paula Rusu.
Ea a amintit că proiectul este primul realizat cu fonduri europene.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.