spot_img
AcasăSfaturi medicale„Bunăstarea şi abundenţa conduc la obezitate, sora bună a diabetului”

„Bunăstarea şi abundenţa conduc la obezitate, sora bună a diabetului”

- Publicitate -spot_img

Preşedintele Asociaţiei Medicale Române, academicianul Constantin-Ionescu Tîrgovişte, a declarat că bunăstarea şi abundenţa care caracterizează societatea modernă conduc la obezitate, iar obezitatea este soră bună cu diabetul.

„Bunăstarea şi abundenţa care caracterizează şi societatea modernă conduc la obezitate. Obezitatea este soră bună cu diabetul. Iată cum a evoluat de-a lungul timpului şi predicţiile, după cum vedeţi, sunt cele care îngrijorează, pentru că diabetul este o problemă mare, din ce în ce mai mare şi mai costisitoare. Este o problemă de sănătate publică ce trebuie să ne preocupe.

Multitudinea de complicaţii care se asociază cu diabetul sunt pediatro-diabetologie, socio-diabetologie, cardio-diabetologie, neuro-diabetologie. Este o boală insinuoasă, cunoscută din vechime, de acum 3.000 de ani, dar secretele acestei boli au continuat şi continuă până în zilele noastre. Prevenţia totdeauna e mai bună decât tratamentul”, a declarat Constantin-Ionescu Tîrgovişte.

O statistică prezentată de academician indică faptul că prevalenţa diabetului zaharat este în creştere la nivel mondial şi că, dacă în anul 2021 existau 537 de milioane de persoane cu această afecţiune, în anul 2030 se estimează ca numărul acesta să crească la 600 de milioane, iar în 2045, la 783 de milioane.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.