spot_img
AcasăFamilieBeţişoarele pentru urechi nu sunt recomandate

Beţişoarele pentru urechi nu sunt recomandate

- Publicitate -spot_img

Afecţiunile ORL sunt foarte des întâlnite în sezonul rece, iar de cele mai multe ori, acestea apar pentru că nu sunt respectate măsurile minime de igienă. Specialiştii spun că beţişoarele de ureche mai mult agravează situaţia decât să o îmbunătăţească. Ca urmare, evitaţi folosirea acestor beţişoare!
Canalul auditiv poate deveni extrem de vulnerabil în faţa acestor beţişoare de urechi folosite pentru a curăţa cerumenul, indispensabil pentru sănătatea urechii. Chiar dacă aceasta este inestetică şi de multe ori vă dă o senzaţie neplăcută în ureche, fără ea, particulele de praf s-ar depune direct pe timpan. Pentru că igiena precară face ca cerumenul să se întărească, formând dopul de ceară care slăbeşte auzul, este recomandat să vă curăţaţi urechile zilnic.
Deşi sunt concepute pentru a curăţa mizeria din ureche, beţişoarele din comerţ pot face mai mult rău decât bine, în special pentru că sunt făcute pentru a curăţa pavilionul urechii şi pliurile sale, nu canalul auditiv.
În plus, pe lângă faptul că vă puteţi răni timpanul, când apăsaţi cu putere pentru a scoate ceara, există riscul ca aceasta să fie împinsă înăuntru, împreună cu murdăria şi praful acumulat.
Un alt risc este ca bumbacul din vârful beţişoarelor să rămână în ureche.

- Publicitate -spot_img
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.