spot_img
AcasăStiriAvantajele oferite de noile tehnologii nu trebuie să înlocuiască elementele legate de...

Avantajele oferite de noile tehnologii nu trebuie să înlocuiască elementele legate de interacţiunea cu pacientul!

- Publicitate -spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, la inaugurarea Centrului Naţional de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină din cadrul Centrului UNiX al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, că avantajele oferite de noile tehnologii nu trebuie să înlocuiască elementele legate de interacţiunea cu pacientul.

„E un centru extraordinar aici, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, permite deprinderea atât a investigaţiilor de bază medicală, mă refer la examinarea pacientului, diagnostic diferenţial, diagnostic pozitiv şi cred că este viitorul. Toate universităţile încearcă să ofere soluţii digitale şi cele legate de realitate virtuală. În învăţare, ele au un mare avantaj, sunt repetabile, reproductibile, dar asta nu înseamnă că medicina se va face în afara patului bolnavului.

Fiecare dintre noi trebuie să fim conştienţi că ceea ce învăţăm sau deprinderile pe care le dobândim în această zonă virtuală trebuie aplicate şi trebuie exersate pe pacienţi. Ei trebuie să rămână. Impactul şi relaţia medic-pacient rămâne, din punctul meu de vedere, esenţială, pentru că ea are şi o încărcătură de empatie, de emoţie, care este necesară atunci când ne dorim ca omul să simtă că este bine îngrijit, iar vindecarea să se producă într-un mod firesc. Aceste avantaje pe care le oferă noile tehnologii nu trebuie totuşi să înlocuiască elementele legate de interacţiunea cu pacientul”, a declarat Alexandru Rafila.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.