spot_img
AcasăBoli si afectiuniAtenţie la simptome! Virusul Covid-19 afectează şi sistemul cardiovascular

Atenţie la simptome! Virusul Covid-19 afectează şi sistemul cardiovascular

- Publicitate -spot_img

Virusul Covid-19 face ravagii în întreaga lume, din cauza multiplelor necunoscute care îl înconjoară. De la debutul pandemiei, experții în boli infecțioase se străduiesc să înțeleagă cum afectează acest virus sănătatea omului și de ce reacția este atât de diferită de la o persoană la alta.
Printre pacienții predispuși să fie mai afectați, se numără persoanele cu diabet, obezitate, dar și cei care suferă de hipertensiune arterială.
Dr. Dan Cosmin Călin, medic primar cardiologie la Ovidius Clinical Hospital din Constanța, face o serie de precizări în ceea ce priveşte afectarea cardiovasculară în urma infectării cu virusul Covid-19.

„Pacienții cu hipertensiune arterială necontrolată sau netratată sunt la risc mai mare de a dezvolta forme mai severe ale infecției și, de asemenea, au un risc mai mare de a dezvolta complicații ale infecției. O posibilă explicație ar putea fi aceea că persoanele cu hipertensiune arterială slab controlată au vase de sânge mai fragile sau că au un răspuns imunitar mai slab.
Până acum, se cunoaște că tractul respirator reprezintă, de obicei, poarta de intrare a infecției în organism, dar nu este singurul organ afectat de virus. Printre organele care pot fi afectate de infecție, pe lângă aparatul respirator, mai sunt și sistemul cardiovascular, sistemul nervos central și periferic, tractul digestiv, dar și sistemul renal. De aceea, este important să se cunoască faptul că simptomatologia infecției cu Covid-19 nu produce strict simptome respiratorii, ci poate produce o simptomatologie foarte diversă, în funcție de organele afectate”, a precizat dr. Dan Cosmin Călin.

Sfaturi medicale importante:

– Continuați-vă medicația pentru patologia cardiovasculară
– Căutați ajutor medical imediat dacă apar simptome specifice (ex. durere toracică anterioară). Nu vă neglijați simptomele!
– Dacă patologia cardiovasculară se agravează, adresați-vă imediat unui cardiolog sau unui serviciu de urgență și nu vă întrerupeți vizitele regulate la medic!

- Publicitate -spot_img
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.