spot_img
AcasăStiriAlexandru Rafila: „Nu închidem spitale, trebuie să găsim soluţia pentru servicii medicale!

Alexandru Rafila: „Nu închidem spitale, trebuie să găsim soluţia pentru servicii medicale!

- Publicitate -spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu vor fi închise spitale, însă trebuie găsite soluţii pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii medicale de calitate.

„Nu vrem să închidem spitale, dar să reconverteşti spitale în unităţi medicale care oferă servicii medicale, de exemplu ambulatorii, spitalizare de zi, este cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă, cred că cetăţenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Pentru că am văzut ce le oferă spitalul. Atunci, dacă acolo se poate dezvolta, pentru că au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo în două ture şi să ofere investigaţii medicale, diagnostic şi tratament…. Nu îi împiedică nimeni pe primari, pe preşedinţii de consilii judeţene să lucrăm împreună încât să găsim o soluţie corectă pentru furnizarea de servicii medicale în sistem ambulatoriu, pentru că ăsta va fi viitorul”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, oamenii au nevoie de servicii medicale şi „nu de un loc unde să se ducă, dar să nu găsească pe nimeni”.

„Românii au nevoie de servicii medicale de bună calitate care să fie accesibile nu numai ca şi apropiere, ci şi o durată cât mai lungă din timpul zilei sau din timpul week-end-ului. Nu închidem spitale. Să fie foarte clar, ci trebuie să găsim soluţia pentru servicii”, a susţinut Rafila.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.