spot_img
AcasăBoli si afectiuniAfecţiuni respiratorii. Spirometria, cea mai des utilizată investigaţie în cazul astmului

Afecţiuni respiratorii. Spirometria, cea mai des utilizată investigaţie în cazul astmului

- Publicitate -spot_img

Definită ca o boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii, astmul afectează peste 330 milioane persoane din întreaga lume, în rândul copiilor fiind cea mai frecventă afecţiune cronică.

Astmul se manifestă prin wheezing (respiraţie şuierătoare), tuse, dispnee (senzaţia de lipsă de aer), iar simptomele variază ca durată sau intensitate.

Cercetătorii nu au putut stabili cauza bolii, însă se ştie cu certitudine că există mai mulţi factori declanşatori care provoacă episoadele de astm. Printre aceştia, se numără polenul, fumul de ţigară, praful, părul de animale, acarienii, efortul fizic, stresul sau anumite medicamente.

Există mai multe tipuri de astm, iar diagnosticul bolii se pune pe baza simptomelor şi a unor teste respiratorii, spirometria fiind cea mai des utilizată investigaţie.

Astmul este o boală pulmonară cronică, deci nu poate fi vindecată. Tratamentul are ca scop reducerea frecvenţei şi severităţii simptomelor, precum şi prevenirea crizelor, care pot fi fatale pentru pacienţi. Bronhodilatatoarele şi corticosteroizii sunt medicamentele ce îi ajută pe bolnavii de astm să ducă o viaţă activă.

Pentru a vă ajuta să amelioraţi simptomele provocate de anumite afecţiuni respiratorii, farmaciştii Catena recomandă să folosiţi Astha – 15 x 120 de capsule. Acest produs este obţinut din extracte naturale şi luptă eficient cu astmul bronşic şi cu tusea uscată, cu tusea productivă şi cu cea reziduală, cu wheezingul recurent şi cu infecţiile căilor respiratorii.

- Publicitate -
- Editia digitala -spot_img

Merita citit

- Publicitate -spot_img

Related News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.