Există câteva afecţiuni medicale cu care fiecare om se confruntă cel puţin o dată în viaţă. Una dintre cele mai frecvente rămâne acneea. Partea buna este că poate fi uşor tratată cu puţină atenţie şi cu ajutorul unei rutine zilnice corecte.
De obicei, acneea apare pe faţă, pe piept şi pe spate. Este mai frecventă în rândul adolescenţilor, deşi afectează persoane de toate vârstele. Nu este periculoasă, dar poate lăsa cicatrici inestetice la nivelul pielii şi poate provoca probleme de ordin emoţional, mai ales în rândul tinerilor.
Foarte important, înainte de toate tratamentele pe care le puteţi încerca, este să mergeţi la o consultaţie la un medic specialist, pentru a vă diagnostica tipul de acnee şi tipul de ten. În funcţie de această consultaţie, medicul va recomanda tratamentul de care tenul are nevoie, va şti cum reacţionează acesta şi care pot fi efectele adverse.
Informaţii esenţiale:
– Comedoanele nu trebuie stoarse;
– Curăţirea pielii este esenţială;
– Soarele poate reduce temporar caracterul inflamator al leziunilor, dar favorizează comedogeneza, ameliorarea estivală fiind urmată de puseul de acnee de toamnă;
– Efectele tratamentului nu apar rapid, fiind necesară o durată de mai multe luni pentru obţinerea unui rezultat apreciabil.